Over ons

Passie bracht ons hier

Wij zijn Alliancys, een groep onafhankelijke consultants die hebben besloten om kennis en ervaring te bundelen om betere diensten te leveren aan onze bestaande en nieuwe 0klanten. Bij Alliancys geloven we dat we door de krachten te bundelen, in staat zijn om onze verschillende expertvisies te combineren tot één geïntegreerde holistische kijk op complexe zakelijke en IT-problemen en oplossingen te bieden die niet alleen pragmatisch maar ook haalbaar en duurzaam zijn.

Deze geïntegreerde holistische kijk is nodig om complexe vraagstukken aan te pakken die organisaties vandaag de dag tegenkomen. Onze oorsprong ligt in de informatietechnologie en in de loop der jaren zijn we uitgebreid naar bedrijfsadvies en verandermanagement ter ondersteuning van bedrijfs- en digitale transformatie. Als zodanig ontwerpen en leveren wij oplossingen die domeinen bestrijken in zowel bedrijfsarchitectuur (zoals procesoptimalisatie, organisatieverandering, optimalisatie van human resources) als IT-architectuur (zoals toepassingsrationalisatie, servicesgerichtheid en procesautomatisering, digitalisering en data-centriciteit).

Onze consultants hebben gewerkt voor zowel grote (en internationale) klanten (zoals Essent, Enexis, Ministerie van Volksgezondheid, Ministerie van Onderwijs KSA, Europese Autoriteit voor de luchtvaartveiligheid, TUC Rail, ABN Amro, EBN, WML, Ypto om er een paar te noemen) als voor MKB-bedrijven (zoals de gemeente Maastricht Nederland, Campina, EMI Compact Disc). Onze consultants hebben meer dan vijftig jaar aan collectieve kennis en ervaring.

Meer weten?
Ben je benieuwd wat Alliancys voor jouw organisatie kan betekenen? Bel +31(0)703220805  of stuur een e-mail naar offices@alliancys.com. We vertellen je er graag meer over.

Alliancys Group

Alliancys Group rust op 3 pijlers

Consulting

Alliancys Consultancy ontwikkelt oplossingen en biedt high end consultancy op basis van ons ESF/3-framework. Onze focus ligt op:

 • Change Initiatives & Transformation
 • IT/IM-performance
 • Project Orchestration
 • Quality and Risk Control

Academy

Alliancys Academy traint, coacht en certificeert leidinggevenden, professionals en organisaties in de domeinen die horen bij ESF/3:

 • Complexe vraagstukken
 • Solutioning
 • Transformatie
 • Change Orchestratie & Executie
 • Programma & Project Management
 • Architectuur
 • Quality Management

  Network

  Alliancys Network is een netwerk van (internationale) experts dat Alliancys Group ondersteunt bij:

  • Business & Solution Development
  • In House Training for Affiliated Partners & Organizations
  • Partner Innovation
  • ESF Framework Development

  Lees meer over ons partner netwerk

  Onze oprichters stellen zich voor

  Harold Roumen

  CEO Alliancys

  Hi, ik ben Harold Roumen en ik ben de CEO van Alliancys. Ik ben een ervaren Enterprise Architect die voor tal van klanten heeft gewerkt, zowel in de (internationale) overheidssector als in het commerciële bedrijfsleven. Hierdoor heb ik het voorrecht gehad om interessante mensen te ontmoeten op verschillende (management) niveaus en in diverse culturele omgevingen. Tijdens mijn reis ontdekte ik mijn passie voor het oplossen van complexe problemen en het vinden van oplossingen voor uiteenlopende problemen die mijn klanten ervan weerhielden hun visie en potentieel te bereiken.

  Als student Rechten en Economie aan de Universiteit Maastricht begon mijn carrière als junior consultant bij het accountancykantoor BDO. In deze functie ontdekte ik mijn passie voor alles wat met IT te maken had en de impact hiervan op organisaties. Dit leidde tot mijn eerste start-up (V&R Consultants). Vanaf dat punt werd ik gerekruteerd door verschillende kleinere bedrijven voordat ik bij een middelgroot Nederlands IT-bedrijf (Ordina) ging werken en de kans kreeg om samen te werken met een breed scala aan grote klanten (zoals Philips, DSM, ABN Amro) en hun uitdagingen (zoals Portalontwikkeling, IT-licentiebeheer, IT-architectuur, Legacy-vernieuwing). Bij Ordina ontmoette ik ook Sven (mijn zakelijke partner bij Alliancys) toen hij nog een ambitieuze stagiair was, die op zoek was naar succes. Tijdens mijn carrière bij Ordina realiseerde ik me al snel dat ik meer wilde zijn dan alleen een consultant, ik wilde een ondernemer zijn, met als doel complexe problemen op te lossen voor grotere organisaties en hen te inspireren en in staat te stellen hun visie en doelstellingen te bereiken. Het was ook in die tijd dat ik ontdekte dat ik graag in internationale omgevingen werk (wat me leidde naar projecten in Saoedi-Arabië, Zweden, het VK en Duitsland), omdat deze omgevingen niet alleen vaak complexe uitdagingen met zich meebrengen vanwege hun omvang, maar ook vanwege de verschillende culturele aspecten van deze organisaties.

  Ik word getriggerd door de beroemde uitspraak van Einstein: “We kunnen onze problemen niet oplossen met dezelfde denkwijze waarmee we ze hebben gecreëerd,” en ik geloof dat hij gelijk had toen hij dit zei. Tegenwoordig worden organisaties geconfronteerd met complexe problemen die niet langer kunnen worden opgelost door de “oude” manier van werken. Het simpelweg combineren van verschillende competenties en hopen dat dit betere inzichten zal opleveren, of het aanbieden van adviesdiensten zoals ze voorheen werden aangeboden, volstaat niet. Een meer integrale manier van kijken naar problemen is nodig om de uitdagingen van vandaag aan te pakken en organisaties in staat te stellen vooruit te gaan. Ons doel bij Alliancys is om een meer holistisch beeld van de wereld te bieden (via ons Integrated Solution Framework, ISF). Probleemoplossing is de grootste stimulator voor groei en kansen. Bij Alliancys omarmen we deze visie door de juiste problemen te identificeren, ze op te lossen met een open geest en ze te testen voordat we ze implementeren om de wereld een betere plek te maken.

  Als CEO wil ik een organisatie vertegenwoordigen die trouw is aan haar waarden en die deze waarden kan vertalen naar een gemeenschappelijke visie en doel. Mijn doel met Alliancys is om onze medewerkers en klanten te inspireren, in staat te stellen en te motiveren, terwijl we onze waarden en overtuigingen (het Alliancys DNA) hoog in het vaandel houden. Kom en ga met me mee op deze reis.

  Sven Dresen

  COO Alliancys

  Hi, ik ben Sven Dresen. Ik ben opgegroeid in het charmante dorp Eijsden in de regio Maastricht in Nederland. Gedurende mijn professionele carrière heb ik het voorrecht gehad om samen te werken met klanten uit diverse sectoren, zowel nationaal als internationaal. Mijn rollen omvatten business analyse, consultancy, projectmanagement en IT-management.

  Tijdens mijn studie Informatiedienstverlening en management aan de Hogeschool Zuyd had ik de gelegenheid om Harold Roumen te ontmoeten, die later mijn zakelijke partner werd. Hij was mijn mentor tijdens mijn stage bij Ordina, en in de loop der jaren heeft onze nauwe band ertoe geleid dat we samen Alliancys hebben opgericht.

  Van jongs af aan heb ik een sterke neiging gehad om te leren van anderen en persoonlijke groei te omarmen. Ik heb een onverzadigbare dorst naar kennis en vaardigheden en ben altijd op zoek naar het verbreden van mijn horizon. Elke dag streef ik ernaar een betere versie van mezelf te worden. Ik waardeer niet alleen persoonlijke groei voor mezelf, maar geef ook prioriteit aan de groei van mijn teamleden. Zoals Tony Robbins wijselijk zei: “Elk probleem is een geschenk – zonder problemen zouden we niet groeien.” Ik zie uitdagingen als kansen voor groei en ontwikkeling. Door obstakels direct aan te pakken, kunnen we sterker en veerkrachtiger worden. Deze mindset is van cruciaal belang geweest bij het oprichten van Alliancys.

  Op dit punt in mijn carrière begrijp ik diepgeworteld het belang van blijven leren. Ik geloof sterk dat we door samenwerking en het benutten van de gezamenlijke kennis en creativiteit van ons team, voortdurend onze vaardigheden kunnen verbeteren, zowel individueel als als geheel. Ik ben er stellig van overtuigd dat niets onmogelijk is wanneer we het benaderen met de juiste mindset en tools. Zelfs in het gezicht van obstakels of uitdagingen kunnen we ons aanpassen en nieuwe wegen ontdekken om onze doelen te bereiken. Dit benadrukt de kracht van actie ondernemen en toegewijde inspanning om positieve verandering teweeg te brengen. Ik deel de overtuiging van Nelson Mandela dat we allemaal het potentieel hebben om uitdagingen te overwinnen en grootsheid te bereiken. De woorden van Tony Robbins, “Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen,” dienen als een pijnlijke herinnering dat we bereid moeten zijn om nieuwe wegen te verkennen en risico’s te nemen om onze doelstellingen te bereiken. Met een open geest en bereidheid om te leren, kunnen we uit onze comfortzones treden en nieuwe hoogtes bereiken.

  Al deze waardevolle ervaringen komen samen binnen Alliancys, waar we deze aspecten integreren ten behoeve van onze klanten en medewerkers. Als COO streef ik ernaar om een organisatie te leiden die trouw blijft aan haar waarden en deze vertaalt naar een gedeelde visie en doel. Met Alliancys is mijn doel om onze medewerkers en klanten te inspireren, in staat te stellen en te motiveren, terwijl we onze waarden en overtuigingen (het Alliancys DNA) hoog in het vaandel houden. Ik nodig je uit om samen met mij mee te gaan op deze spannende reis.

  Inspiring professionals

  Ervaring waarop je kunt vertrouwen

  Bij Alliancys hechten we enorm veel waarde aan het opbouwen van vertrouwen en het leveren van waarde aan onze gewaardeerde klanten. Dankzij onze jarenlange expertise en bewezen track record kunnen onze klanten rekenen op een betrouwbare en waardevolle ervaring. Onze toewijding aan kwaliteit onderscheidt ons en we streven er altijd naar om de verwachtingen te overtreffen in elke stap van onze samenwerking.

   

  Expertise

  Ons team bestaat uit gepassioneerde experts die uitgebreide kennis en ervaring meebrengen. Met Alliancys kun je profiteren van een schat aan branche-inzichten en innovatieve oplossingen.

  Op maat gemaakte oplossingen

  Wij begrijpen dat elke organisatie uniek is. Daarom passen we onze oplossingen aan op uw specifieke behoeften en doelstellingen. U kunt rekenen op gepersonaliseerde strategieën en aanbevelingen die aansluiten bij jouw visie.

  Resultaatgedreven aanpak

  Onze focus ligt op het behalen van tastbare resultaten voor uw organisatie. We werken nauw samen met onze klanten om duidelijke doelen en mijlpalen te stellen, zodat onze inspanningen aansluiten bij de gewenste resultaten die zij voor ogen hebben.

  SamenwerkingsPartnerschap

  Wij geloven in het bevorderen van een samenwerkingspartnerschap met onze klanten. We hechten waarde aan open communicatie, transparantie en feedback, waarbij we samen als één team werken om succes te behalen.

  Vertrouwen en Betrouwbaarheid

  Bij Alliancys draait alles om vertrouwen in onze relaties met klanten. Voor ons is integriteit, verantwoordelijkheid en het nakomen van beloftes van het grootste belang. Als je voor Alliancys kiest, kun je erop vertrouwen dat we jouw doelen met toewijding en deskundigheid zullen nastreven. We geloven in openheid en transparantie en werken samen als een hecht team om succes te behalen.

  Onze passie ligt in het opbouwen van duurzame partnerschappen, waarin we jouw behoeften en doelen oprecht begrijpen. We zijn vastberaden om jouw vertrouwen te winnen en te behouden, zodat we samen kunnen bouwen aan een succesvolle toekomst. Bij Alliancys zetten we ons in om met je samen te werken en jouw organisatie naar nieuwe hoogten te brengen. Jouw succes is ons succes!

  Visie

  Onze visie laat zien waar we heen willen

  We willen onze klanten en medewerkers helpen om hun (corporate) doelstellingen te bereiken. Daarbij gebruiken we:

  • onze kennis, ervaring en vaardigheden
  • onze innovatieve methodologie (ESF/3)
  • best practices
  • de inzet van experts uit ons internationale netwerk (Alliancys Network)

  Missie

  Onze missie laat zien wat we willen bereiken

  We willen bijdragen aan de groei van onze medewerkers, klanten en de samenleving. Die doen we op basis van vertrouwen én onze verschillende expertises.

  Maatschappelijke verantwoordelijkheid

  Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid laat zien hoe we ons willen gedragen

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden wij heel belangrijk. We willen graag iets teruggeven aan de samenleving en daadwerkelijk het verschil maken. Dit doen we door verschillende organisaties en doelen te ondersteunen. Financieel én met onze kennis en ervaring.

  Doelen

  Onze doelen laten zien hoe we het verschil maken

  We geven gratis training en coaching aan studenten en we organiseren netwerkevenementen met een maatschappelijk doel. Daarnaast ondersteunen we meerdere liefdadigheidsinstellingen.

  Get InspiredEnabledEmpowered Today!

  Als onderdeel van ons dienstenportfolio ontwerpen we oplossingen die complexe (en eenvoudige) veranderingen mogelijk maken. We leggen de benodigde veranderingen vast als onderdeel van zogenaamde Solution Blueprints, die vervolgens kunnen worden gebruikt om een veranderstrategie en -plan te definiëren. In de meeste gevallen zijn deze Solution Blueprints op maat ontworpen voor specifieke klanten en hun specifieke behoeften.

  Let us InspireEnableEmpower your organization

  Drive the change: Inspire. Enable. Empower.

  Telefoon nummer

  +31 70 3220805

  Email

  Adres

  Zwolsestraat 296,

  2587 WD Den Haag

  Netherlands